Tanter med rullatorer är inte alltid ofarliga

   Om ni undrar vad snälla gamla tanter egentligen gör när de är ute och går med sina rullatorer så vet jag det nu. Jag var ute på min vanliga morgonpromenad med Matte och på långt håll såg vi en tant sakta ta sig fram med sin rullator, men hon gick långsammare än en snigel och gick från sida till sida på vägen hela tiden.
   När vi kom närmare såg vi att den snälla gamla tanten egentligen prickade in varenda “mördarsnigel” på vägen likt en yrkesmördare på uppdrag. Men siktet inställt på alla sniglar på vägen svängde hon fram och tillbaka med en vighet och frenesi så att man inte kunde tro sina kattögon.
   Den äldre damen på fotot har inget att göra med ovan nämnda händelse utan är min Mattes farmor som blev 95 år och aldrig körde på några sniglar i sitt liv eftersom hon bodde i stan.


 
   Tomtar på loftet heter det visst, men när jag var uppe där senast för att spana in svalorna så stod där ett tält. Måste tomtarna ha tält att sova i numera? Kanske för att slippa svalornas skitar som ju de prickar in överallt. Men deras skrän kommer de ju inte ifrån med ett litet tunt tält. Matte säger att det var för mycket regn för midsommargästerna som skulle tälta. Jag var i varje fall glad för det var supermysigt i tältet där jag tog mig en siesta under dagen, efter att ha ätit upp frestelserna på bordet som någon så snällt lämnat kvar.

www.northernwell.se

Leave a Reply