T.o.r.

    Jag trodde Matte reste mycket men när hon berättade om en Indier hon träffade på affärsmöte för ett tag sedan, förstod jag att jag skulle vara glad att ha just min Matte trots allt. Han kom hit till Sverige från USA där han hade varit på två olika mässor i olika stater samt rest med bil till olika kunder t.o.r. under samma dag. Innan dess hade han varit i Köln, Tyskland, på mässa och innan han kom dit hade han varit i Australien för där har han business också. Herregud vilken Globetrotter och vad jobbigt det måste vara att anpassa sig till alla tidsskillnader och miljöer, för att inte tala om alla mattider.
    Får jag inte mat på morgonen och på eftermiddagen så kan jag inte tänka på annat utan jag går och lovar runt huset och ladan tills Matte kommer hem och jag kan hoppa fram och visa henne att JAG ÄR HUNGRIG! I kväll t.ex. kom hon hem först kl 23.13 efter att ha åkt till Linköping t.o.r. Tror hon att det finns obegränsad tillgång till möss och fåglar så här års eller?

    Indiern verkar ivarjefall ivrig att få affärer eftersom han spenderade hela eftermiddagen och delar av kvällen med min Matte. Han visade visst de hästgrejer de kan tillverka på sina fabriker och tyger de importerar för att kunna göra dem. Alltså de importerar tygerna, spännena och andra detaljer till Indien och syr upp dem i sina fabriker. Sedan skickas de vidare till agenten som köper in grejerna i olika länder. Tyger och produkter far också världen runt. Även räkor som fångas i Sverige måste åka ända till Afrika för att bli handskalade innan de kan komma tillbaka. Billigare arbetskraft säger de. Heltokigt verkar det ju, eller hur?

    Jag är glad att jag slipper resa utan kan hålla mig till mitt revir här omkring och kolla in vad grannkatterna hittar på. Nån måste ju ha koll på tillvaron även på hemmaplan.

PS. Kolla in Fridas inlägg i hennes blogg om misslyckat designprojekt som ändå lyckades:
http://www.fridanelhans.com/blogg/misslyckat-designprojekt-ledde-till-anvandbara-klara-tankar/

www.northernwell.se

Leave a Reply