Är nöjd tillräckligt?

Jag är faktiskt nöjd! ♥♥♥ ❤♫❤♫❤♫ ♥♥♥
    Men sen fick jag höra att är man nöjd för länge håller man sig inte på topp.
Kanske försöker man inte göra mer eller göra några förbättringar. Det befaras att man blir lite lat av att vara nöjd, att det liksom är tillräckligt.
    Sedan vet man ju att nöjd är man inte särskilt länge i vilket fall. Inget att oroa sig för alltså, att man skulle råka vara nöjd under en längre tid.
    Just nu är jag nöjd över att jag visade Matte att det var många snokägg i gödselhögen som hon inte fått bort innan sommaren. Hon fattade mitt kroppsspråk och grävde fram stora vita ägg i klungor som hon slängde långt bort efter att ha mosat dem. Jag vill inte ha snokar i mitt stall. En kopparödla är OK men inga stora snokar, då hade jag inte fått ha min vattenhink i fred, för de gillar ju att simma.
   Jag är även nöjd just idag när jag skrämde grannens katt. Liggandes i klykan i min Lönn där jag kan ligga gömd utan att någon grannkatt ser mig, hörs ju på trädets namn liksom, tog jag sats och hoppade ner när grannkatten kom spatserandes på min jaktmark. Jädrar i min låda vilken fart den fick. Sedan tog jag en mus och lade på dörrmattan så att Matte skulle förstå att jag gjort något bra för annars fattar hon ju inte vad jag gör för hjältedåd. Man måste alltid vara övertydlig med henne liksom. Som när det är dags för mat. Jag kråmar mig och lägger mig mitt framför hennes fötter men ibland tar hon bara ett kliv över och gör något annat. Jag till och med springer framför henne till stallet där jag har min matskål inne i foderkammaren. Men hon kan lika gärna gå in i sadelkammaren och glömma bort mig.
  
    Jag är också nöjd med att jag inte har en Matte som experimenterar med min pälsfärg utan bara med sin uppfinning. Den verkar hon verkligen ha fullt upp med nu.
Hon har kommit fram till vilka färger den nya versionen av “Hitch” ska produceras i!
Det blir en Black Silver line, en Black Golden line, en Marine line och en Pink ribbon line. Men alltså, den där “pink” låter ju inte så trevlig. Vem ska vilja köpa den egentligen? Hon måste ju tro att det är något fint, tufft eller modernt med den.
    Mindre nöjd är jag att de har tömt hela stallet på mjukt underlag och skurat väggarna. Det luktar toarent och såpa och inte go torv som jag kan kissa i. Ingen miljö för en stallkatt precis. Och inget hö har hon lagt in heller, som jag kan ligga och sova på. Hade behövt det i detta regniga vädret. Kallas det höst?

   Till sist är jag nöjd med att de tjattrande svalorna flyttar. Jädrans vad de för liv på telefontråden. Kanske når de genom den ända ner till Afrika och kan få veta om det är dags att flyga ner nu.

Vart? Vem?
Vart går alla vägar Mor?
Vart går alla stigar?
Vem uti alla husen bor?
Vem står där och bligar?

Vem får träden att växa far?
Vem får gräset att gro?
Vart går alla pengar vi spar?
Vart går min trasiga sko?

Vart flyger svalorna hän?
Vart går alla små djur?
Vem säger att vem är min vän?
Vem sätter fåglar i bur?

www.northernwell.se

Leave a Reply