Ordförståelse

För en katt som jag själv är vissa ord som mus-ik i mina öron.

Lyssna bara på de här underbara orden:
jama, mjau, kurra, spinna och tassa. Så härliga mjuka och njutningsfulla ord. Tills hunden kommer rusande, då fräser det till och blir en del miss-ljud kan man säga. En del männískor kan ju ta sig en jamare, äta lussekatter eller leta efter s-katter . Vete katten hur det smakar! Miss-tänker att det inte är lika gott som sork i varje fall.

Det finns ju en del som gör sig roliga över oss också som t.ex: “Varför får inte min katt le när Haléns katalog”, eller “Katt åt hink, spann”.
Har de på Sätila mössfabrik möjligen massor av katter utanför eftersom de miss-uppfattat vad som tillverkas där. Min matte har dessutom en sladdlös mus men den verkar väldigt stel och hård så den slösar jag inte tid att jagar efter.

Katt med klös är visst inte uppskattat, men om någon människa har klös så verkar det vara riktigt tufft. Är en kattapult någon mojäng man kastar katter dit de hör hemma?
Vi katter är i varjefall självständiga och inte så larviga som hundar som svansar efter människorna hela tiden. Men ok, jag är lite fjäskig då min matte äter filmjölk och skeden börjar låta mot kanterna för då vet jag att det börjar ta slut i skålen och för att matte inte ska behöva diska den, gör jag det gärna åt henne.

www.northernwell.se

Leave a Reply