Nationaldagar

Det flaggas lite varstans i bygden.
  Men ingen verkar fira något på riktigt! Jag har hört att det är Sveriges nationaldag och den dagen då Gustav Vasa blev kung år 1523 samt även den dag då Sveriges riksdagordning och stadgar bestämdes år 1809. Men som tur är verkar det inte vara massor av fyrverkerier på gång så jag kan lugnt sova vidare i solstrålen som idag värmer min stol på verandan.

  I vårt grannland Norge firas den 17 maj med massor av människor som samlas och då främst barn som är festklädda med flaggor i handen. I Kina firar man nationaldagen med pompa och ståt för att Mao Zedong utropade folkrepubliken Kina år 1949 den 1 oktober.

  I Indien firar man nationaldag den 26 januari år 1950 då den indiska grundlagen skrevs under. Där dansar och paraderar man.
Häftigt om man skulle göra en jorden runt resa och se till att vara i alla 244 länder på just deras nationaldagar. Jäklar vad mycket firande det skulle bli!

  Tänk om min Matte kunde fixa en årsdag som vi kunde fira. Det hade varit häftigt!
När skulle det vara, tro? När hon fick sin första kund? När hon fick beviljat sitt patent eller när hon fick hem massor av kartongen med sin första omgång av den portabla sadelhängaren “Hitch”? Nej, jag vet! Eureka!
Den dagen jag föddes, den 1 maj 2003! Det får bli Northern Wells firardag! Punkt!

www.northernwell.se

Leave a Reply