Tips inför resa i Kina

Snart så
    Min Matte är snart på väg till Kina för att träffa de som tillverkar hennes sadelhängare HITCH by NORTHERN WELL och LOOP by NORTHERN WELL.
Det ska bli en hel del förbättringar och ändringar och nyheter när hon kommer hem.
Att ansöka om visum var lite krångligt och att få reda på vad som egentligen behövde fyllas och vilka andra papper som skulle finnas med var inte helt enkelt. Hon hade hela skrivbordet fullt med papper ett tag. Men sen visade det sig att det bara var själva ansökan och en inbjudan som behövdes. Som tur är finns det ett kinesiskt konsulat i Göteborg så det är nära och bra.

    Hon planerar och planerar men sen när hon läste på en hemsida, som en ung svensk tjej skrivit om sin tid i Kina, om att kineser inte planerar undrar hon ändå om hur det hela kommer att gå. Jag märker att hon är lite stirrig för att få allt att funka.

    Språket är en stor svårighet då man inte ens kan räkna med att taxichaufförerna kan engelska.
Ska du komma dit du vill måste du ha adressen nedskriven med kinesiska tecken.
Här ska hon bo t.ex. 东湖宾馆副
Ser ju bara ut som en massa streckgubbar.

Tips! Telefonnumret: 962288 går till Shanghai Call Center dit du kan ringa när du behöver hjälp och inte kan göra dig förstådd. De kan t.ex.prata med din taxi, säga vilken hållplats du ska gå av vid och ge dig närmaste vägen till något speciell sightseeing du vill se. En superservice med andra ord.
Behöver du en telefon när du är i Kina och inte vill använda ditt svenska abonnemang kan du hyra en telefon via Yoyoor. Hjälp kan du då också få via Yoyoor live English Assistance center. Det känns tryggt!

Bröllop i Kina
    På lördag ska hon få följa med på bröllopslunch med sin assistent i Nanjing, utanför Shanghai.
Det har redan varit bröllop i en annan provins men nu ska brudparet ha en lunch med vänner.
I vanliga fall ger man pengar i röda kuvert till brudparet och mer pengar om man är nära i släkt eller vänskap. Hur mycket ska min Matte ge då, som aldrig ens har sett brudparet? Inte något med 4:a i varjefall för det betyder otur. Choklad ska visst vara en present de uppskattar annars. Det gillar ju jag också, så det förstår jag.
Läs mer om bröllop i Kina här.

www.northernwell.se

Leave a Reply