Är Gekås rätt marknad?

Matte sitter en stund ute på verandan och funderar idag, faktiskt! Det är ju söndag och då får jag slappa. En katt har alltid en slappardag i veckan minst. Jag ligger på gruset och njuter av solen. Idag gör jag inte många språng. Det är alldeles för varmt för en pälsbeklädd assistent idag. Men jag håller ett halvt kattöga öppet och observerar.

Hon funderar och då kan jag läsa henne bra med mitt känsliga 6:e sinne. Mest blir det frågor och inte så många svar.
Vilken marknad är den rätta för Northern Wells produkter? Utöver hästinriktade företag som har varit den stora målgruppen från starten så finns det många fler marknader som nu ska bearbetas. Sport/Fritid, Barn/Förälder, Resor/Bil, Båt/Camping, Hem/Trädgård t.ex. Marknader som jag vet hon inte känner till lika bra som hästmarknaden.
Vilken marknad ska först bearbetas? Ska bara en marknad i taget intagas? Vilken prisnivå behövs och vilken storlek?
Ett varuhus som täcker alla ovanstående marknader näst intill är ju Gekås i Ullared. Men är det rätt varuhus med tanke på vad de står för? Eller har stått för, eftersom det verkar vara lite förändrat sedan starten 1962.

Den 16:e augusti kommer min Matte att stå i varuhuset Gekås på en mässa för en TV-produktion och tävling om att bli Gekås nästa storsäljare. Passar LOOP och Keyhub in här? Kommer inköparna att gilla skalbarheten och det väl genomarbetade konceptet eller vill de bara ha produkter som ska ligga i en stor binge?

Det återstår att se. Allmänheten är välkomna in och jag hoppas ni kommer och sluter upp kring min Mattes monter med bästa hyllningskören och peppningen! Som vanligt får inga assistenter följa med och speciellt inga pälsbeklädda med risk för allergier. Tänk om inköparna skulle börja nysa helt frenetiskt när det kom till montern? (Kanske en bra idé förresten, allt för att få uppmärksamhet).

Läs mer om tävlingen här!

www.northernwell.se

Leave a Reply