Vad hakar du upp dig på?

Min favoritsysselsättning ( ja, det sysselsätter mig) är att spana från grenklykan i lönnen framför huset. Där har jag uppsikt över allt som sker och kan snabbt klättra ner om Matte kommer med mat till mig. Jag har fantastiskt vassa klor som tar mig dit upp och de är jag stolt över.

Mattes karbinhakar, som är hennes egen design, är inte till för att klättra med. Det står t.om. på paketen. Men det är ju inget att haka upp sig på! Många frågar Matte om hon klättrar eftersom karbinhakar oftast används i de sammanhangen. 
Karbinhakarna som hon tog fram hade ett annat syfte, att rymma större stag, galler och handtag. De skulle vara lätta och starka, snygga och snälla. Många karbinhakar på marknaden var vassa och nöp ordentligt om fingrarna fastnade i öppningen och ingen rymde så stora stag. För att rymma 25 mm i diameter, vilket är standardmått på hästboxgaller, behövde karbinhaken ha ett stort utrymme ovanför grindöppningen.
I denna omgång som kommer från Kina i slutet av sommaren tillverkas 40000 st karbinhakar med denna design. Här kan ni se karbinhakarna hänga inför att de ska lackas i olika färger. Ny färg i höst blir orange. Passar till de flesta fritidsaktiviteter t.ex. jakt, fiske, hund, häst och camping. 
Get attached!
Jag får bannor när jag “klättrar på väggarna” som Matte kallar det, men jag vässar ju bara min fenomenala klor inför trädklättring. Mig kan hon inte haka fast! 
Vad skulle du haka fast om du hade en LOOP som ju kombinerar karbinhake med en rem som loopar? 

www.northernwell.se

Leave a Reply