Kommunikation

  Vad skönt det är att vara katt. Vi katter förstår varandra utan krångligheter.

Matte däremot försöker tala med människor världen över och det låter komplicerat. Hon har visst språköra enligt andra, men vad hjälper det hur öronen ser ut när man inte ser den man talar med!
  Hon har talat med en ryss, som bryter en hel del säger hon (vad som nu menas med det?), men det verkar som de trots allt förstod varandra för hon skickade iväg ett stort paket till Novosibirsk (det kunde jag utläsa).

Det låter långt bort och har många konsonanter.
Jag har även sett konstiga adresser till både Island och Finland på paketen.
Samtal med Indien är också vanliga och under de samtalen verkar matte inte lika superkoncentrerad utan kan sitta lite mer tillbakalutad i stolen.
  Matte ska snart börja med videosamtal via något som heter Skype, visst en smart svensk uppfinning, när den nya datorn är på plats. Då kan de se varandra, men om det hjälper i kommunikationen det vet jag inte.
Nu verkar det även komma paket från Kina och Indien. Det roligaste paketet kom i går med en blänkande silverpeng som hon blev så glad för. Pappret som kom med hade jättekonstiga bokstäver och jag fattade nada. Hon säger att hon har vunnit något pris för sin uppfinning “Hitch”. Då blir ju jag extra stolt eftersom det var jag som såg till att den behövdes.

  Jag är beredd, väskan är packad och jag är avmaskad, för nästa resäventyr.
www.northernwell.se

Leave a Reply