Förpackningar

Nu vet jag ALLT om förpackningar! Värdelöst vetande för en katt men vad gör man inte för att kunna hjälpa till om det behövs. Då måste jag ju ha hängt med. Det är så mycket som hon frågar mig när jag ligger här på fönsterbrädet då jag inte får ligga på det varma tangenbordet!

Vilket intryck ska produkten ge?
Vilken målgrupp ska den synas för?
Vad ska framträda?
Var ska EAN-koden (streckkoden) sitta? Vilken kod ska användas?
Hur ska förpackningen hänga i butik?
Hur ska produkten ligga, sitta, hänga inuti förpackningen?
Ska den vara innesluten i plast, pappkartong eller bara hänga löst i en plastremsa?
Ska förpackningen kunna staplas?
Behöver det finnas med ett informationsblad inuti?
Stöldsäkerhet, form, färg och storlek är ytterligare saker man måste hitta en lösning för.

Numera har man visst möjlighet att ha med en sk. QR-kod på förpackningen. Den kan en smartphone (fråga inte hur smart det är) förstå om man bara tar hem en gratis QR-reader app till den smarta fånen. Koden är en länk till något på Internet. Länken kan peka till en speciell sida på Internet eller en video som finns på hemsidan eller på Youtube. Eftersom min Matte bara tar fram nya och innovativa produkter så finns ju inget reklammaterial framme innan produkten och förpackningen är klar. Det blir till att ha en ännu icke existerande produktsida på webben att hänvisa till, tills vidare.

Snart kommer de nya LOOP hängarna. Det blir ett blått band som visst ska vara populärt bland de som har båt. Jag tänker inte kolla om det går hem för vatten är inget jag söker mig frivilligt till.

/Ännu ett tassavtryck gjort av Eureka

www.northernwell.se

Leave a Reply